آیبز ۱۰ قدم برای تمیز کردن هود آشپزخانه - آی بز

همه می‌دانیم که تمیز کردن وسایل آشپزخانه اهمیت بسیار زیادی دارد. فرقی ندارد داخل کابینت باشد یا بدنه‌‌ی یخچال، لازم است که تمام قسمت‌های آشپزخانه کاملا تمیز باشد. ما قبلا درباره ترفندهای تمیز کردن سینی و طبقات فر برای شما مطلبی نوشته‌ایم و امروز هم قرار است ۱۰ قدم برای تمیز کردن هود آشپزخانه را یاد بگیرید.
با توجه به محل قرارگیری هود و ارتباط مستقیم آن با محل پخت و پز، بسیار مهم است که تمیز و بدون هرگونه آلودگی باشد. تمیز کردن هود آشپزخانه معمولا کار ساده‌ای نیست زیرا بخار غذا به تمام قسمت‌ها وارد شده و لایه‌ای از چربی روی سطح داخلی و خارجیِ آن را پوشانده است. پس بهتر است برای تمیز کردن هود آشپزخانه از روش‌های خاص و ترفندهای مفید استفاده کنیم تا در کمترین زمان بیشترین میزانِ پاکیزگی را داشته باشیم. اگر آماده هستید با هم به سراغ ۱۰ ترفند تمیز کردن هود آشپزخانه برویم.
۱۰ قدم برای تمیز کردن هود آشپزخانه
قبل از اینکه به سراغ ترفندها برویم بهتر است بیشتر درباره‌ی اهمیت تمیز کردن هود آشپزخانه با هم صحبت کنیم. هود علاوه بر خارج کردنِ بخارِ غذا به از بین بردن بوی پخت‌ و پز و همچنین عملکردِ بهترِ سیستم تهویه‌ی منزل کمک می‌کند و با تمیز کردن آن می‌توانید میزان سلامتِ هوای منزل را افزایش دهید. ممکن است شما همیشه قسمت بیرونیِ هود را تمیز کنید و خیال‌تان راحت باشد که هیچ‌گونه آلودگی‌ در اطراف محل پخت غذا وجود ندارد اما بعد از مدتی متوجه شوید که دیگر بوی غذا،‌ مخصوصا غذاهایی با بوی قوی مثل ماهی، از منزل خارج نمی‌شود و منزلِ شما مملو از عطر غذا است. باید بدانید که این موضوع به دلیل کثیف بودنِ فیلترِ هود است و دیگر نمی‌تواند حتی ذره‌ای از هوای داخل آشپزخانه را به بیرون بکشد. رسیدگیِ به موقع به فضای داخلی هود و تعویض فیلتر باعث می‌شود تا سال‌های سال مثل روز اول کار کند.

۱. فیلترها را جدا کنید

اولین قدم برای تمیز کردن هود، جدا کردن فیلترهای آن و تمیز کردن آن‌ها است. فیلترها، اصلی‌ترین قسمت صفحه‌ی هود هستند و جدا کردن آن‌ها به شما این امکان را می‌دهد تا میزان آلودگی داخل هود را بهتر ببینید. هر هود فیلتر مخصوص به خود را دارد اما همه‌ی آنها قابلیت جدا شدن دارند. برای جدا کردن فیلتر ممکن است آن را فشار دهید یا از یک طرف بکشید تا بیرون بیاید، بعضی دسته‌ی مخصوص دارند و بعضی دیگر نه، به هر حال در هر هود با یک روش خاص فیلتر قابل جدا شدن است.
۲. سینک را پر از آب داغ کنید

برای شست‌وشوی فیلتر خود، سینک را پر از آب داغ کنید. بهتر است آب را جداگانه جوش آورده و در سینک بریزید تا دمای بالاتری نسبت به آب داغِ داخل شیر داشته باشد. این کار برای جدا کردن ذرات غذایی و چربی‌هایی‌ است که به فیلتر چسبیده و احتمالا باعث ایجاد بوی ناخوشایند می‌شود. حتما باید فیلتر را در آب داغ غرق کنید و مطمئن شوید که کاملا در آب قرار گرفته است. اگر تمامِ فیلتر در سینک جا نمی‌شود می‌توانید هر بار قسمتی از آن را در آب داغ قرار دهید.
۳. به آب داغ، مایع ظرفشویی و جوش شیرین اضافه کنید
بهتر است قبل از قرار دادن فیلترها در آب داغ، به آن مایع ظرفشویی و جوش شیرین اضافه کنید. توصیه می‌شود برای این کار از مایع ظرفشویی ضد چربی استفاده کنید. ابتدا مایع ظرفشویی را به میزان کافی ریخته و سپس با توجه به حجم آبِ موجود، یک چهارم تا یک دومِ فنجان جوش شیرین اضافه کنید.

۴. فیلترها را در سینک قرار دهید

حالا که مواد شوینده در آب حل شده است، نوبت فیلترها است که در سینک قرار بگیرند. حالت اید‌ئال این است که تمام فیلتر به شکل یک‌جا در سینک قرار بگیرد، اما اگر جا نشد می‌توانید هر بار قسمتی از آن را قرار دهید تا تمیز شود. در آخر اگر قسمتی باقی مانده بود که تمیز نشده بود، مجددا در آب قرار داده و اجازه دهید ذرات چربی از آن جدا شوند.
۵- ۱۰ تا ۱۲ دقیقه به فیلترها استراحت دهید
برای تمیز کردن فیلترها عجله نداشته باشید. حداقل ۱۰ تا ۱۲ دقیقه به آن‌ها زمان دهید تا خیس بخورند و ذرات چربی را از خود جدا کنند. اگر مدت زمان زیادی است که هود را تمیز نکرده‌اید، می‌توانید این زمان را بیشتر کنید؛ تا جایی که تمام ذرات آلودگی از فیلتر پاک شده و کاملا تمیز شود. فراموش نکنید که اگر این مدت زمان طولانی شد، لازم است تا به سینک آب داغ اضافه کنید.
۶- لایه‌برداری کنید

بعد از اینکه فیلترها در محلول آب و مایع ظرفشویی و جوش شیرین حسابی خیس خوردند، نوبت به شستن آن‌ها می‌رسد. برای این کار لازم است فیلترها را اسکراب کنید. برای این کار از یک برس استفاده کنید تا لایه‌های آلودگی به راحتی از آن جدا شود. این کار شبیه به لایه‌برداری است و شما لایه‌های چربی را از فیلتر جدا می‌کنید.
۷- فیلترها را بشویید

وقتی کارِ لایه برداری تمام شد و مطمئن شدید که دیگر ذره‌ای چربی روی فیلتر باقی نمانده است، آب کثیف را خالی کرده و سینک را از آب تمیز پر کنید. با کاری شبیه به لایه‌برداری، که در مرحله قبل انجام دادید، فیلترها را در آبِ جدید بشویید و سپس آب‌کشی کنید. حالا فیلترها را روی یک پارچه‌ی مناسب قرار داده و با یک پارچه‌ی نرم،‌ به آرامی، آن‌ها را خشک کنید.
۸- فیلترها را نصب کنید
حالا وقتِ نصب کردن فیلترها است، به همان روشی که آن‌ها را جدا کردید مجددا وصل کنید. مطمئن شوید که به درستی در جای خود قرار گرفته‌اند و اختلالی در زمان کار کردن پیش نمی‌آید. اگر برای نصب فیلترها دچار مشکل شدید حتما به دفترچه‌ی راهنمای هود مراجعه کنید.
۹- هر ۱ یا ۲ ماه یک بار هود را تمیز کنید
برای تمیز کردن هود را بر اساس تعداد دفعات آشپزی‌تان برنامه‌ریزی کنید. اگر هر روز آشپزی می‌کنید بهتر است هر ماه آن را تمیز کنید اما اگر تعداد دفعات آشپزیِ شما به ۱ یا ۲ روز در هفته محدود می‌شود هر ۲ ماه یک‌بار زمان خوبی برای تمیز کردن هود است. اگر دوست داشتید می‌توانید هر هفته یک بار فیلترهای هود را خارج کنید تا سرعت کثیف شدنِ‌ آن‌ها را ببینید و برنامه‌ی دقیق‌تری برای تمیز کردن‌شان داشته باشید.
۱۰- بدنه‌ی هود را تمیز کنید

در زمان آشپزی کردن میزان زیادی از ذرات چربی و ذراتِ ریزِ غذا به اطراف می‌پاشد، همچنین بخار غذا نیز به اطراف پخش می‌شود، و تمام این‌ها به بدنه‌ی هود می‌چسبند. پس برای اینکه ظاهر هود شما زیبا به نظر بیاید و آلودگی‌ای نیز در اطراف محل پخت‌وپز نداشته باشید، هر بار که فیلترها را تمیز می‌کنید بدنه‌ی هود را نیز تمیز کنید.

هود آشپزخانه وسیله‌ای نیست که با پخت‌وپز ارتباط مستقیم داشته باشد اما پاکیزگی آن، به دلیل نزدیک بودن به محل پخت غذا، بسیار مهم هست. همچنین با پاکیزه نگه‌داشتن آن فضای داخلی آشپزخانه را سالم و دوست‌داشتنی‌تر کرده و همچنین باعث ایجاد هوای مطبوع در فضای منزل می‌شوید.
منبع: THOR

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 129 views بار دسته بندی : سبک زندگی تاريخ : 26 فوریه 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها