زولبیا و بامیه از شیرینیهای مناسبتی ماه رمضان هستند و همیشه سر سفرههای افطاری دیده میشوند. در قسمت قبلی طرز تهیه زولبیای ترد و خوشمزه را آموزش دادیم و این بار قصد داریم طرز تهیه بامیه خانگی مخصوص را به شما آموزش دهیم که بسیار لذیذتر و سالمتر از بامیهی بازاری است.
مواد لازم برای خمیر بامیه
- آرد شیرینیپزی: ۱ پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- تخممرغ: ۳ عدد
- وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری
- شربت بار: ۱ قاشق غذاخوری
- آب: ۱ پیمانه
مواد لازم برای شربت بار
- شکر: ۲ پیمانه
- آب: ۱ پیمانه
- هل: ۳ عدد
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو: یک سوم قاشق چایخوری
- آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق چایخوری
- گلوکز: یک و نیم قاشق غذاخوری
- گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه بامیه
- برای تهیهی شهد یا شربت بار برای بامیه، ابتدا آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به آرامی و بدون هم زدن به جوش بیاید. وقتی نیمی از شکر حل شد، جوهر لیمو را اضافه کنید و به آرامی با یک قاشق چوبی شهد را هم بزنید.
- هل کوبیده شده، زعفران دم کرده، گلوکز مایع و گلاب را به شهد اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دیگر به آرامی بجوشد تا آماده شود. غلظت شهد بامیه باید کمی رقیقتر از عسل باشد تا بامیهها نرم نشوند.
- برای تهیه خمیر بامیه ابتدا آب، کره و یک قاشق از شربت بار را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا کره آب شود و به جوش بیاید.
- در این مرحله آرد را اضافه کنید و با سرعت هم بزنید و زمانی که شبیه به خمیر شد، به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را با پشت کفگیر زیر و رو کنید تا خمیر نرم و یکدستی به دست بیاورید.
- خمیر را از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن، داخل همزن به همراه یک تخممرغ و وانیل هم بزنید تا یکدست شود. سپس تخممرغ دوم را اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
- تخممرغ سوم را به صورت جداگانه در یک ظرف دیگر هم بزنید و در دو مرحله به خمیر اضافه کنید و در آخر بکینگ پودر را با خمیر مخلوط کنید. در اینجا نیمی از تخممرغ سوم برای خمیر کافی بود. غلظت مناسب خمیر بامیه نه زیاد سفت است و نه زیاد شل که شره کند.
- خمیر را به داخل قیف با ماسورهی مخصوص بامیه منتقل کنید.
- به ارتفاع ۳ سانتیمتر روغن را داخل یک تابهی بزرگ بریزید و خمیر را به کمک قیچی چرب شده، به طول دلخواه برش بزنید. وقتی همهی بامیهها را داخل روغن ریختید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
- وقتی بامیهها پف کردند، آنها را به آرامی زیر و رو کنید تا پف آنها از بین نرود، در نهایت بامیههای طلایی شده را داخل شهد خنک بریزید و سپس داخل آبکش قرار دهید تا شهد اضافی از آنها خارج شود.
- نوش جان.