آیبز طرز تهیه باقالی قاتق اصیل گیلانی - آی بز

همه‌ی ما وقتی اسم غذای شمالی را می‌شنویم به یاد باقالی قاتق گیلانی خوشمزه میفتیم. یکی از غذاهای شمالی معروف که عطر و طعم آن ما را به یاد جنگل‌های سرسبز و زیبای استان گیلان می‌اندازد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه باقالی قاتق یا به زبان محلی، باقلا قاتق را به شما آموزش دهیم که یک خورش شمالی ساده و لذیذ است.
خورش باقالی قاتق را به نام باقالی خورش یا خورش گل در چمن هم می‌شناسند و دربسیاری از شهرهای ایران تهیه می‌کنند. تخم مرغ رکن مهمی در فرهنگ آشپزی گیلان دارد و در بسیاری از غذاهای گیلانی مثل باقالا قاتق، میرزاقاسمی، ترشی تره و انواع کوکو از آن استفاده می‌شود. در این خورش هم تخم مرغ منبع پروتئین است که در کنار لوبیا کشاورزی یا همان باقلا، شوید و سیر این غذا را تبدیل به یک غذای جذاب می‌کنند.

در این غذا برای هر نفر معمولا از یک یا دو تخم مرغ درسته استفاده می‌کنند که به صورت کامل در غذا پخته می‌شود و نباید آن را هم زد. آشپزهای چیره‌دست شمالی تخم مرغ‌های این غذا را به صورت درسته در آب خورش می‌شکنند و تخم مرغ حالت پفکی و عسلی پیدا می‌کند.
باقالی قاتق را هم مانند اکثر غذاهای شمالی در کنار کته سرو می‌کنند و با سیر تازه، سیر ترشی یا انواع ترشی‌های محبوب شمالی می‌خورند.
با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه باقالی قاتق شمالی اصل را به شما آموزش دهیم. همچنین می‌توانید با رجوع به آرشیو آموزش آشپزی تصویری دیجی‌کالا مگ، دستور پخت انواع غذاهای محلی ایران و غذاها و دسرهای معروف فرنگی را مشاهده کنید و یاد بگیرید.

مواد لازم برای ۲ نفر

لوبیا کشاورزی: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
شوید: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۴ حبه
کره: ۵۰ گرم
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک: به میزان لازم

خرید مواد لازم از دیجی‌کالا
طرز تهیه باقالی قاتق

۱.نیمی از کره را در تابه بریزید و بعد از ذوب شدن، سیرهای رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.

۲.وقتی عطر سیر در کره بلند شد، ادویه‌ها را به آن اضافه کنید.

۳.بعد از مدت کمی، شوید خشک و لوبیا کشاورزی که از ۲۴ ساعت قبل خیس کرده‌اید و سپس پوست کنده‌اید را اضافه کنید. لوبیا و شوید را چند دقیقه در کره تفت دهید تا عطر شوید بلند شود.

۴.در این مرحله دو و نیم پیمانه آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته و حرارت ملایم برای ۳۰ دقیقه آرام بپزند.

۵.بعد از پختن لوبیا، میزان نمک خورش باقالی قاتق را تنظیم کنید و مابقی کره را به آن اضافه کنید.

۶.سطح خورش را کمی صاف کنید و تخم مرغ‌ها را روی آن بشکنید. اجازه دهید تخم مرغ‌ها به مدت ۵ دقیقه با درب بسته بپزند.

۷.باقالی قاتق شما حاضر است. شما می‌توانید آن را همراه با برنج یا نان سرو کنید.
نوش جان.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 343 views بار دسته بندی : سبک زندگی تاريخ : 6 مارس 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها