آیبز عکس چشم‌نواز آندرومدا جایزه‌ی عکاسی رصدخانه‌ی سلطنتی گرینویچ را کسب کرد - آی بز

رقابت عکاسی نجومی سال ۲۰۲۰ رصدخانه‌ی سلطنتی گرینویچ، برندگان خود را معرفی کرد و عکس کهکشان آندرومدا که در فاصله‌ی ۲ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، توانست رتبه‌ی نخست را از آن خود کند.
عکاس فرانسوی «نیکولاس لفادو» (Nicolas Lefaudeux) از روش تیلت‌شیفت، که روشی با دستکاری عمق میدان در عکس است، استفاده کرده تا نزدیک‌ترین کهکشان بزرگ همسایه‌ی ما را حتی نزدیک‌تر جلوه دهد. او در این عکس، پیش‌زمینه و پس‌زمینه را محو کرده است که باعث می‌شود کهکشان به شیوه‌ای حیرت‌آور دیده شود؛ به گونه‌ای که ناظر حس می‌کند می‌تواند آن را با دست بگیرد.
داوران مسابقه عکس نیکولاس لفادو را با عنوان ?Andromeda Galaxy at Arm’s Length از میان هزاران عکس دریافتی به‌عنوان بهترین عکس در بخش کهکشان‌ها و همچنین بهترین عکس کلی انتخاب کردند و بدین ترتیب لفادو جایزه‌ی ۱۰ هزار پوندی این رقابت را برد.
لفادو این عکس را در ایل-دو-فرانس (Forges-les-Bains, Île-de-France) و با استفاده از یک افزونه‌ی چاپ سه‌بعدی شده‌ی اختصاصی بر روی دوربین تهیه کرده تا به این جلوه‌ی تیلت‌شیفت برسد. نمایندگان موزه‌ی سلطنتی گرینویچ در بیانیه‌ای گفتند: «جلوه‌ی محوشدگی ایجاد شده با تمرکززدایی از لبه‌های سنسور این توهم نزدیک بودن به آندرومدا را ایجاد کرده است.»
«هوشمندی روش لفادو عکس او را کاملا جادویی جلوه داده است.» این را «اد رابینسون» (Ed Robinson) عکاس و داور این مسابقه بیان کرد. توهم نزدیک بودن موجود در این عکس به ویژه در این دوران که مردم به دلیل همه‌گیری کرونا، فاصله‌ی اجتماعی را تجربه می‌کنند، تکان‌دهنده است.

عکس برگزیده‌ی دیگر این رقابت «جهنم کیهانی» (Cosmic Inferno) نام دارد که توسط «پیتر وارد» (Peter Ward) از استرالیا ثبت شده است و با تصویری از NGC3576 در گروه «ستاره‌ها و سحابی‌ها» برنده شده است. این تصویر سحابی درخشان را در بازوی قوس (Sagittarius) کهکشان راه شیری نشان می‌دهد که عکاس با استفاده از نرم‌افزار، ستاره‌های اطراف را از دید مخاطب دور کرده و فقط شاخه‌های شعله‌مانند سحابی باقی مانده است.
وارد سپس سحابی را به یک پالت نقاشی آتشین با رنگ‌های کاذب تبدیل کرد. او در این زمینه گفت که این انتخاب برای آگاهی‌رسانی درباره‌ی آتش‌سوزی‌های اخیر در استرالیا بوده است.
جهنم کیهانیCredit: Peter Ward
در دیگر عکس‌ برنده‌ی جایزه، مانند شفق‌های درخشان سبز و آبی در عکس «بانوی سبز» که توسط «نیکولاس روملت» (Nicholas Roemmelt) در نروژ گرفته شده است، رنگ‌های سرد غالب هستند.
عکس نجومی بانوی سبزCredit: Nicholas Roemmelt
همچنین رنگ‌های صورتی درخشان و زرد کم‌رنگ در عکس «نقاشی آسمان» (Painting the Sky) که توسط «توماس کست» (Thomas Kast) در لاپلند فنلاند گرفته شده بیشتر به چشم می‌خورد.
نقاشی آسمانCredit: Thomas Kast
رقابت بین‌المللی رصدخانه‌ی سلطنتی گرینویچ در انگلستان مستقر است و برای انتخاب برترین عکس‌های فضایی میان عکاسان در هر سطحی برگزار می‌شود. داوران جایزه‌ی این رقابت را به عکس‌های برتر از اجرام آسمانی مانند ماه، خورشید، شفق قطبی، کهکشان‌ها و همچنین عکس‌هایی که مردم یا اثر آن‌ها را در کنار آسمان شب نشان می‌دهد اهدا می‌کنند.
دیگر گروه‌های این رقابت شامل عکاسان کمتر از ۱۵ سال، عکس‌هایی که ترکیب دانش و هنر هستند و عکس‌هایی می‌شود که با استفاده از پردازش ابتکاری داده‌های منبع باز ایجاد شده‌اند. عکس دیگر برندگان این رقابت در زیر آورده شده است.
خورشید مایعCredit: Alexandra Hart
 
دهانه‌ی Tyco به صورت رنگیCredit: Alain Paillou
 
زندان فناوریCredit: Rafael Schmall
 
فاصله‌ی بین ماCredit: Łukasz Sujka
 
ماه و چهار سیارهCredit: Alice Fock Hang
 
امواجCredit: Bence Toth
 
زحل فروسرخCredot: Julie F Hill
«استیو مارش» (Steve Marsh) داور این مسابقه و سردبیر هنری مجله‌ی BBC Sky at Night دربیانیه‌ای گفت: «از شفق قطبی و سحابی‌های آتشین گرفته تا نگاهی صمیمی به نزدیک‌ترین همسایه‌ی کهکشانی ما، واقعا برای همه چیزی وجود دارد.»
گفتنی است عکس‌های برنده شده در رقابت سال گذشته، تا ۱۳ سپتامبر (۲۳ شهریور) در موزه‌ی ملی دریانوردی انگلیس به نمایش گذاشته شده شد و عکس‌های برندگان رقابت امسال از ۲۳ اکتبر (۲ آبان) تا ۸ آگوست ۲۰۲۱ (۱۷ مرداد ۱۴۰۰) در وب‌سایت موزه‌ی سلطنتی گرینویچ در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

عکس کاور: نمای نزدیک از کهکشان آندرومدا
Credit: Nicolas Lefaudeux
منبع: Space

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 112 views بار دسته بندی : علم و تکنولوژی تاريخ : 3 دسامبر 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها